Dezinsecție pentru restaurante în Constanța
Dezinsecție pentru restaurante în Constanța

Importanța dezinsecției și deratizării în domeniul HoReCa

Curățenia generală în restaurante nu este suficientă. Legea obligă la dezinsecție și deratizare

Știați că pentru toate societățile ce activează în domeniul HoReCa (restaurante, cafenele, patiserii, pub-uri, etc) legislația în vigoare stipulează în mod oligatoriu acțiuni periodice de dezinsecție și deratizare?
Totodată, toate produsele folosite pentru efectuarea lucrărilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție trebuie să fie avizate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Ce înseamnă acțiunea de dezinsecție?

Dezinsecția reprezintă procesul efectuat într-un spațiu dat printr-un ansamblu de metode prin care se realizează eliminarea insectelor și paraziților cât și prevenirea înmulțirii acestora.

Tipuri de servicii de dezinsecție

 • profilactică sau preventivă realizată cu scopul împiedicării înmulțirii și răspândirii insectelor și a germenilor patogeni
 • de combatere având drept scop distrugerea insectelor și a bolilor infecțioase sau parazitare.

Periodicitatea lucrărilor de dezinsecție și deratizare

Dezinsecția se execută trimestrial sau ori de câte ori este nevoie pentru stingerea unui focar iar deratizarea semestrial sau ori de câte ori este nevoie pentru stingerea unui focar.
Actul normativ care reglementează periodicitatea de executare a lucrărilor de dezinsecție și deratizare este Ordinul nr. 82/2015 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației care prevede următoarele:

„dezinsecția periodică se va face la intervale prevăzute în metodologii, dar nu mai mari de 3 luni, iar deratizarea periodică se va face la intervale de maximum 6 luni; între operațiunile periodice se vor aplica proceduri de dezinsecție și deratizare curente, de întreținere, în funcție de prezența vectorilor”.

Ce înseamnă acțiunea de deratizare?

În esență, deratizarea reprezintă procesul de a stârpi șoarecii sau șobolanii prin otrăvire cu substanțe chimice sau prin prinderea lor cu capcane autoblocante sau cu adeziv.

Tipuri de servicii de deratizare

Deratizarea este folosită în combaterea rozătoarelor care, dupa cum se știe în urma cercetărilor efectuate de specialiști au o organizare foarte bine pusă la punct – fiecare colonie de rozătoare (șoareci, șobolani) are în componență masculi tineri care după ce găsesc hrană îi aduc și pe ceilalți să se hrănească, drept pentru care s-au folosit substanțe care lucrează în 5-7 zile prin coagularea sanguină (animalul, simțindu-se rău se retrage în galerie și moare acolo, evitându-se astfel apariția de mirosuri în spațiile tratate).
Substanțele folosite sunt momeli raticide pe bază de cereale, carne, sânge și grăsimi animale care nu mucegăiesc, având în componență substanțele active, capcane pe bază de adeziv, capcane autoblocante.
Substanțele se aplică în stații de intoxicare a rozătoarelor pentru a se evita consumarea lor de către animalele domestice.

Ce înseamnă acțiunea de dezinfecție?

Ești responsabil cu administrarea unui restaurant, cafenea, patiserie sau orice alt loc cu trafic intens? Atunci serviciile de dezinfecție reprezintă o necesitate pentru tine.
Dezinfectarea sau dezinfecția este procesul care are ca rezultat eliminarea de pe o suprafață sau un obiect a majorității microbilor și microorganismelor, fie animale, fie vegetale, dăunătoare. Substanțele pe care le folosim sunt profesionale și avizate de Ministerul Sănătății, punem la dispoziție fișele de securitate și termenele de valabilitate aferente lor. Se lucrează doar pe bază de contract și proces verbal din care să reiasă modalitatea de lucru și asumarea serviciului prestat.


ddd constanta locatie bar

Tipuri de servicii de dezinfecție

Perioada pandemică a venit cu nenumărate restrictii și o multime de cerințe pe care industria HORECA a trebuit să le aplice.
Ekara Cleaning prestează servicii de dezinfecție pentru nenumărate virusuri și bacterii care pot ajunge în restaurantul dumneavoastră astfel încât să trăim într-un mediu curat și sănătos.

Există mai multe tipuri de dezinfecție:

 1. Preventiv. Dezinfecția se realizează preventiv (profilactic) și are drept scop distrugerea germenilor. Dezinfectia preventivă se execută lunar în unitătile de alimentație publică și trimestrial sau de câte ori este necesar în restul unităților școlare și de administrație publică
 2. De combatere sau suplimentară. Dezinfecția de combatere se realizează în momentul în care apar cazuri de boli infecțioase și pentru a limita transmiterea acestora este necesară o dezinfecție suplimentară până la lichidarea întregului focar.

  În cazul în care chiar și o singură persoană este confirmată cu o boală contagioasă dezinfecția trebuie efectuată cât mai rapid.

Suntem avizați DSV, DSP, Mediu, iar personalul care efectuează operațiunile DDD este calificat în domeniul acesta.

EKara Cleaning - Soluția Profesională pentru HoReCa

EKara Cleaning vă oferă servicii profesionale în județul Constanța de DERATIZARE, DEZINSECȚIE, DEZINFECȚIE pentru unități cu profil alimentar (restaurante, cafenele, pub-uri, patiserii, fast-food-uri, etc).

Conform reglementărilor în vigoare, după fiecare intervenție, vom emite un proces verbal de executare a lucrărilor de Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție. Acest proces verbal reprezintă dovadă în față autorităților (DSP, DSV) și conține toate informațiile specifice precum: data intervenției, cantitatea și denumirea soluțiilor utilizate și totodată metodele folosite.

În colaborările contractuale pe termen lung, vă transmitem calendarul intervențiilor și vă anunțăm din timp, când anume trebuie executată operațiunea.

Folosim cele mai bune soluții de pe piață, marca Bayer și putem oferi garanția oricăror lucrări indiferent de amploarea lor. În procesul de dezinsecție folosim diverse metode de combatere tip insecticid, capcane cu adeziv sau geluri ce oferă o sigilare pe termen lung a locațiilor. Dispunem de asemenea de tehnologizare modernă: echipamente de nebulizare, atomizoare sau pulverizatoare.

Avantajele colaborării cu EKara Cleaning

 • vă putem servi în regim NON-STOP de luni până sâmbătă;
 • suntem cei mai rapizi (putem interveni în aceași zi în care plasați comanda);
 • oferim garanție la orice lucrare efectuată*; (*Garanția este strict legată de respectarea normelor de igienă recomandate de către Ekara Cleaning și respectate de către client.)
 • vă anunțăm calendarul intervențiilor la fiecare 3 luni, respectiv 6 luni.
 • vă oferim servicii profesionale de dezinsecție, deratizare și dezinfecție în întreg județul Constanța cât și în restul țării.

Iar la început de an, Ekara a pregătit o ofertă de nerefuzat: 20% reducere pentru serviciile DDD, deratizare, dezinsecție și dezinfecție, valabilă până în data de 28 februarie 2023.

Grăbiți-vă să prindeți oferta și asigurați-vă că spațiile în care locuiți sau vă desfășurați activitatea sunt protejate.

Pentru o ofertă personalizată, vă rugăm să ne contactați la 0755 066 406 sau office@ekara.ro.

ddd constanta restaurant
Rectangle 3788
Cere 
Ofertă
Dacă ai nevoie de servicii profesioniste de curățenie, nu ezita să ne contactezi! Completează mai jos datele tale de contact și spune-ne de ce ai nevoie, iar noi venim cu soluția.
Nume*
Telefon*
Locație*
E-mail*
Serviciu
Mesaj