Dezinsecție Constanța

Dezinsecție: ce însemnă?

Dezinsecția reprezintă un proces esențial în menținerea unei locuințe sau a unei afaceri sănătoase. Acest proces implică identificarea, controlul și eliminarea infestațiilor de insecte care pot afecta sănătatea și confortul oamenilor.

Definiția și importanța dezinsecției

Dezinsecția este procesul de combatere a insectelor care pot fi dăunătoare. Aceasta este esențială pentru prevenirea răspândirii bolilor, a daunelor structurale și pentru menținerea unui mediu de viață sănătos.

Tipuri de insecte vizate de dezinsecție

Dezinsecția vizează o gamă variată de insecte, cum ar fi gândacii, furnicile, ploșnitele de pat, țânțarii, șopârlele și multe altele. Fiecare tip de insectă necesită abordări specifice pentru control și eliminare.

Impactul insectelor asupra sănătății și locuinței

Insectele pot aduce riscuri pentru sănătatea umană, răspândind boli, și pot provoca daune structurale în locuințe. De aceea, dezinsecția este esențială pentru a preveni aceste probleme.

Tipuri de dezinsecție

Dezinsecția preventivă

Dezinsecția preventivă este o măsură de precauție luată pentru a preveni infestările cu insecte. Aceasta implică utilizarea de substanțe chimice sau non-chimice pentru a descuraja apariția insectelor.

Dezinsecția curativă

Dezinsecția curativă este o intervenție pentru a elimina infestațiile existente de insecte. Aceasta implică tratamente chimice sau biologice pentru a elimina populațiile de insecte.

Dezinsecția profilactică

Dezinsecția profilactică este un set de măsuri preventive și de întreținere care ajută la menținerea unui mediu liber de insecte după o intervenție dezinsecție.

Metode de dezinsecție

Dezinsecție chimică vs. dezinsecție biologică

Dezinsecția poate fi realizată fie chimic, folosind pesticide și insecticide, fie biologic, cu ajutorul altor organisme sau metode naturale. Fiecare metodă are avantaje și dezavantaje, iar alegerea depinde de natura infestării și preferințele dvs.

Dezinsecție cu gel, un tip de dezinsecție chimică

Dezinsecția cu gel reprezintă o metodă de dezinsecție chimică utilizată pentru controlul și eliminarea insectelor. Acest proces implică utilizarea unui gel special care conține substanțe chimice active, cum ar fi insecticidele, atragătoare de insecte și alte substanțe care să le afecteze sistemul nervos sau să le impiedice reproducerea.

Avantajele și dezavantajele fiecărei metode

Dezinsecția chimică poate oferi rezultate rapide, dar poate necesita reaplicare periodică. Dezinsecția biologică este mai prietenoasă cu mediul, dar poate necesita mai mult timp pentru a produce efecte notabile.

Recomandări pentru alegerea metodei potrivite

Pentru a alege cea mai potrivită metodă de dezinsecție, consultarea unui specialist este esențială. Echipa noastră de experți vă ajută să luați decizia corectă pentru situația dvs. specifică.

Servicii de dezinsecție profesională - Ce ar trebui să includă?

Evaluarea inițială și identificarea sursei de infestare

Primul pas în dezinsecție este identificarea tipului de insectă și a sursei infestării. O evaluare inițială este crucială pentru un plan de tratament eficient.

Planul de tratament și frecvența intervențiilor

Va fi stabilit un plan de tratament detaliat pentru a elimina infestația. Frecvența intervențiilor depinde de gravitatea problemei și de tipul de dezinsecție folosit.

Măsuri de prevenire și mentenanță post-tratament

Pentru a preveni recurența infestării, vor fi recomandate măsuri de prevenire și mentenanță. Acest lucru va asigura că locuința rămâne protejată împotriva viitoarelor infestări.

Întrebări frecvente despre serviciile de dezinsecție

Cât durează o lucrare de dezinsecție?

Durata unei lucrări de dezinsecție variaza în funcție de tipul de infestare și de metoda folosită. Cu toate acestea, de obicei, poate dura între câteva ore și câteva zile.

Este necesar să părăsesc locuința în timpul dezinsecției?

Sunt anumite proceduri care necesită ca spațiul afectat să fie eliberat 3-6 ore sau chiar și 2-3 zile în funcție de tipul de dezinsecție solicitat, dar există și acele dezinsectii de preventive în care nu este necesară părăsirea locuinței.

Cât timp trebuie să aștept până când pot curăța după dezinsectie?

Este de dorit că substanțele folosite să rămână cât mai mult pe suprafețe ca remanenta să fie cât mai eficientă, însă dacă spațiul este frecvent utilizat, se poate curăța a doua zi.

Cum pot preveni o nouă infestare cu insecte?

Pentru a preveni o nouă infestare cu insecte după o dezinsecție, avem aceste recomandări:

 • Curățați periodic și asigurați-vă că eliminați alimente și reziduurile care pot atrage insectele.
 • Închideți orice deschideri în structura clădirii care ar putea permite insectelor să intre. Aceasta include reparații la ferestre, uși, pereți și pardoseli.
 • Stocați alimentele și alte bunuri în recipiente etanșe și sigilate pentru a preveni accesul insectelor.
 • În curtea sau grădina dvs., eliminați gunoiul și resturile care pot atrage insecte. Păstrați vegetația în ordine și tundeți iarbă regulat.
 • Dacă aveți animale de companie, asigurați-vă că acestea sunt curate și că securizați hrana lor pentru a preveni atragerea insectelor.
 • Monitorizați periodic locuința sau spațiul pentru semne de infestare și reacționați prompt dacă observați orice problema.
 • Programați tratamente regulate de dezinsecție preventivă cu ajutorul unei companii profesionale.
 • Gunoiul nesigilat sau depozitat în mod necorespunzător atrage insecte.

Ce preț are o firma de dezinsecție în Constanța?

În general, prețurile pentru serviciile de dezinsecție în Constanța pot începe de la câteva sute de lei și pot ajunge la câteva mii de lei, în funcție de complexitatea situației.

Ce garanții oferă firma de dezinsectie pentru serviciile prestate?

Oferim garanție fiecărei lucrări în ideea că putem da banii înapoi dacă nu scăpăm clientul de probleme însă este valabilă DOAR dacă clientul își menține spațiul curat și respectă indicațiile noastre.

Cât de des ar trebui să fac dezinsecție?

Serviciile de dezinsectie se pot realiza pe toata perioada anului, indiferent de sezon. In plus, este recomandat ca serviciile de dezinsectie sa fie efectuate in mod regulat.

Cum recunosc semnele unei infestări cu insecte?

Semnele unei infestări cu insecte includ:

 • Prezența insectelor în locuință;
 • Mizerie, excremente sau urme;
 • Miros neobișnuit;
 • Găuri sau urme de mușcături pe haine sau alimente;
 • Piele iritată sau mușcături inexplicabile;
 • Zgomote în timpul nopții;
 • Daune structurale;
 • Consumul de alimente, cum ar fi pâinea;
 • Excremente sau urme pe hârtie sau cărți.

Dezinsecție ploșnițe de pat - cum să scapi de acest dăunător?

Pentru a vă ajuta să înțelegeți amploarea problemei, ar trebui să verificati daca aveti de pete de sânge pe cearșafuri, mirosuri neatrăgătoare și semne de piele sau fecale. Plosnitele adulte au 5,5 mm lungime (aproximativ de mărimea unei sămânțe de măr) și au o culoare maro, așa că le vei putea vedea în acest stadiu. Cu toate acestea, ploșnițele tinere sunt mai mici și au o culoare alb-gălbuie deschisă, așa că sunt mult mai greu de observat, așa că nu vă bazați doar pe o inspecție vizuală. Dacă aveți dubii, noi va putem ajuta cu o inspecție completă și o evaluare. Există trei metode principale pe care le folosim pentru a scăpa de ploșnițe – tratamente termice, chimice și abur uscat. Aceste metode sunt eficiente pentru a eradica ploșnițele de pat, iar alegerea potrivită depinde de bugetul, preferințele și necesitățile dvs. Pentru siguranță și eficacitate maxime, consultarea cu un profesionist în dezinsecție este întotdeauna o opțiune inteligentă.

Firma de dezinsecție în Constanța – De ce să alegeți Ekara

Autorizare și calificare pentru tot tipul de clienți

Ekara este o firmă autorizată și calificată pentru a oferi servicii de dezinsecție pentru zone rezidențiale, comerciale și industriale. Suntem calificati si autorizati pentru realizarea de tratamente de dezinsectie pentru toate categoriile de clienti: sedii cu birouri, spatii de depozitare si magazine alimentare, fabrici si ateliere de productie, centre medicale, penitenciare, unitati HORECA, institutii de invatamant, ferme agricole, asociatii de proprietari, parcuri si spatii verzi private.

Tehnologie și produse avansate

Folosim cele mai bune solutii de pe piata, marca Bayer si putem oferi garantia oricaror lucrari indiferent de amploarea lor. In procesul de dezinsectie folosim diverse metode de combatere tip insecticid, capcane cu adeziv sau geluri ce ofera o sigilare pe termen lung a locatiilor. Dispunem de asemenea de tehnologizare moderna: echipamente de nebulizare, atomizoare sau pulverizatoare.

Garanție

Ofertăm garanții pentru serviciile noastre. Dacă reapare infestarea într-un anumit interval de timp, revenim să rezolvăm problema fără costuri suplimentare.

Experiență

Avem o vastă experiență în industria de dezinsecție. Echipa noastră este formată din profesioniști bine instruiți și cu experiență în domeniu.

Servicii DDD

Ekara oferă servicii complete de Dezinfecție, Dezinsecție și Deratizare (DDD). Suntem aici pentru a vă asigura un mediu sigur și sănătos. Avantajele dumneavoastră alegându-ne pe noi:

 • va putem servi în regim NON-STOP de luni până sâmbătă;
 • suntem cei mai rapizi (putem interveni în aceași zi în care plasați comandă);
 • oferim garanție la orice lucrare efectuată;
 • va anunțăm calendarul intervențiilor la fiecare 3 luni, respectiv 6 luni.
 • Va oferim servicii profesionale de dezinsecție, deratizare și dezinfecție în întreg județul Constanța cât și în restul țării.

Contact

Pentru a programa o dezinsecție sau pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați aici. Suntem aici pentru a vă ajuta!

Am mai lucrat pentru:

DEZINSECȚIE3
DEZINSECȚIE2
No data was found
contactat 2
Vreau să fiu contactat!
Lasă-ne datele tale și te contactăm noi.